Back on Track Ländtäcke

Pris:

999

SEK

Du måste göra ett val

Artikelnummer: 100986

Back on Track Ländtäcke

"

Genom att använda Back on Track Ländtäcke när hästen arbetar optimeras effekten, detta på grund av att hästen producerar mer värme som reflekteras när den rör sig än när den står stilla i boxen. Ländtäcket är en produkt som går att använda just i rörelse varför den är bra att ta till när det inte räcker med ett vanligt stalltäcke över natten.

Ländtäcket är utmärkt för hästar som lätt får spänningar i gluteusmuskulaturen (musklerna vid korset och ner över skinkorna). Ländtäcket används på många hästar som har lätt för att drabbas av korsförlamningar.Ländtäcket har ett innertyg av polypropylen med insmälta keramer och ett yttertyg av polyester. Täcket tål viss väta och andas. Ländtäcket är försett med svansrem och ryggband. Täcket fästs i sadeln med ett enkelt spänne.

"

Skriv en recension

Markera koden nedan, kopiera och klistra in på din blogg.

Använd produkten max 4 timmar de första 2-3 dagarna. Kroppen får då möjlighet att vänja sig vid den effekt som tyget ger. Anledningen till att vi rekommenderar att man inleder med max 4 timmars användning är att hos en del hästar och hundar så yttrar det sig som en svullnad. Den initiala smärtan eller svullnaden kan uppstå redan efter någon eller några timmars användning. Man bör då låta bli att använda produkten mer samma dag och istället introducera den försiktigt och mer gradvis de följande dagarna. Efter introduktionsperioden bör man öka användningen till minst 8 timmar per dygn, gärna längre. Redan efter någon timme upplevs ofta en positiv inverkan på spända muskler och stela leder. Mer ihållande tillstånd kan behöva flera dagar, upp till 10-20 dagar, innan man uppnår önskat resultat. I förebyggande syfte kan Back on Track användas med regelbundna uppehåll. Använd Back on Track 1 dag före och 2 dagar efter träning och gör därefter uppehåll tills nästa träning. För uppvärmning använd 1-2 timmar före och 2-4 timmar efter träning.
Back on Track-produkterna kan tvättas i maskin 40°C med vanligt tvättmedel. Lufttorkas. Notera: Använd inte blekmedel eller mjukmedel, torktumla ej. Strykning av produkten kan göras vid en temperatur av max 50°C.
 
 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta gärna del av vårt nyhetsbrev. Det ger dig senaste nytt om produkter, erbjudanden och annat värt att veta.


Firma Karin Åberg

I Härnösand hittar du vår välsorterade ridsportsbutik på Sälstensgränd 28. Vi har utrustning till alla ridhästar och dess ryttare, ponny, hopp, dressyr och Island.

© 2023 Firma Karin Åberg  |  Om cookies  |  Sitemap

Kontakta oss

Sälstensgränd 28, 871 33 Härnösand
Kundtjänst: 073-694 31 04
Karin: 070-584 96 38
E-post: info@sadlar.se

Öppettider i butiken

Onsdagar 12.00 - 17.00
Torsdagar 12.00 - 17.00