Equilizer

1 kg

Pris:

545

SEK

Artikelnummer: 101133

För koncentration och avspändhet

Den specifika örtblandningen med ginseng, citronmeliss och kamomill, essentiella fett- och aminosyror samt vitamin B12 i hög dosering ökar hästens psykiska uthållighet i alla stressituationer.- Reducerar stress vid stallbyte och transport- Under boxvila- Pelleterad för enkel dosering

FLYKTDJURS
om bytesdjur kan hästen reagera våldsamt på omgivningen. En del hästar har starka instinktiva flyktreaktioner och kan därför bli nervösa och svåra att hantera i vissa situationer. I ridningen kan det också komma till uttryck och bli något av ett äventyr för ryttaren. Olika stressfaktorer kan förstärka sådana reaktionsmönster. Det kan t.ex. ske om det ställs stora krav på träning eller tävling, brist på motion, transport, stallbyte, oregelbundna fodringsrutiner eller rangordningsproblem i flocken.

SVÅRHANTERAD PGA. FELFODRING?
Nervositet och irritabilitet kan vara förenat med felaktig eller ensidig kost. För lite grovfoder, för stora mängder spannmål, brist på foderörter och livsnödvändiga ingredienser är vanliga felaktigheter i fodringen som kan ge upphov till problem. EquiLizer är ett nyutvecklat ”anti stress” tillskott som kan minska bristerna i näringsförsörjningen till nervsystemet. Härmed understöds ett stabilt temperament och hästarna kan lättare hantera stressade situationer.

NERVERNA SKA FODRAS
Dessa goda egenskaper kan möjliggöras genom att tillföra livsnödvändiga örter som ginseng, taigarot, kamomill, citronmeliss och propolis. Ett högupptagligt magnesium-propoliskomplex bidrar till reglering av frigivande stresshormon. Tillsammans med ett bredspektrat B vitamininnehåll bidrar lecitin till en stabilare avveckling av nervimpulserna.

TEMPERAMENTSPROBLEM PGA. FRIA RADIKALER
Stress producerar också aggressiva radikaler som på längre sikt angriper nervbanornas skyddande lager och kan ge anledning till felstyrning i nervbanorna. Eventuella effekter inkluderar oberäkneligt beteende av hästen, muskelspänningar och ataxi (rörelsestörning). EquiLizer innehåller därför en mängd naturliga, skyddande ingredienser för att neutralisera de fria radikalerna. Essentiella fettsyror från växtfrön och naturligt lecitin bidrar till återhämtning av nervernas skyddande lager. Omfattande erfarenheter om användbarheten bekräftar att Equlizer bidrar till en normal och harmonisk häst.

Näring till nerverna
Hästen är djupt koncentrerad och arbetar uppmärksamt med det ena örat alltid mot ryttaren. Muskulaturen är smidig och avspänd och det finns ingenting som kan orsaka att hästen kommer ur fattningen. Den rätta fodringen spelar här en avgörande roll, så att önskeföreställningen kan bli till verklighet.

Skriv en recension

Markera koden nedan, kopiera och klistra in på din blogg.

Spannmålsgroddar, öljäst, kryddörter (ginseng, taigarot (sibirisk ginseng), mariatistel, kamomill, citronmeliss) 18 %, lecitin, chlorellaalger, magnesium-protein-komplex, blandning av kallpressade oljor (linfrö-/solroskärnor), äppelsirap, fruktättika, havsalgmjöl, propolis UTFODRINGSREKOMMENDATION Ca 5 g per 100 kg kroppsvikt dagligen. Det kan ges dubbel mängd under kortare perioder.
 
 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta gärna del av vårt nyhetsbrev. Det ger dig senaste nytt om produkter, erbjudanden och annat värt att veta.


Firma Karin Åberg

I Härnösand hittar du vår välsorterade ridsportsbutik på Sälstensgränd 28. Vi har utrustning till alla ridhästar och dess ryttare, ponny, hopp, dressyr och Island.

© 2023 Firma Karin Åberg  |  Om cookies  |  Sitemap

Kontakta oss

Sälstensgränd 28, 871 33 Härnösand
Kundtjänst: 073-694 31 04
Karin: 070-584 96 38
E-post: info@sadlar.se

Öppettider i butiken

Onsdagar 12.00 - 17.00
Torsdagar 12.00 - 17.00