0

Favorit-ikon

0

0 produkter / 0SEK

Till varukorgen-ikon

0

• Längd: 48 cm• Bossor: Ullstoppade• Stroppar: V-system• Bom: Fjäderstål på träbom• Bomvidd: 32 (medel), 34 (vid) • Säte: 17,5" • Färg: Svart Sadelmodellen ”Revolution” har starka inslag från dressyrmodeller. Både det höga bakvalvet och lårstödet ger ryttaren en dressyrmässig korrekt sits utan att inskränka på rörelsefriheten. Den nya typen av höga, väl uppbyggda knävulster definierar sitsens position och ger underskänkeln en fullständig rörelsefrihet. Det djupa sätet sätter ryttaren i mitten av sadelns tyngdpunkt. HILBAR ROYALbland det bästa du kan rida i både för hästen och digVårt mål när vi utvecklat ROYAL-serien är att tillverka sadlar som är maximalt skonsamma och ryggvänliga för hästen och samtidigt erbjuder ryttaren en komfortabel och väl definierad sits. När du rider i en ROYAL-sadel kommer du nära hästen. Du får automatiskt tyngdpunkten mitt i sadeln och därmed blir också din inverkan på hästen optimal. HILBAR ROYAL – bommen

Hjärtat i ROYAL-sadlarna är den rörliga träbommen med fjäderstål - en bom av bästa kvalité som är flexibel i längdriktningen. Eftersom bommen korresponderar med hästen riktar fjädrar och gjord alltid sadeln mot mitten vilket är avgörande för hästens välbefinnande. Därför skonar sadelbommen hästens muskulatur samt tillåter hästen att bära ryttarens vikt avspänt och avslappnat. Koppjärnet är det som avgör sadelns vidd. I en ROYAL-sadel är koppjärnet justerbart av fackman upp till två storlekar större eller mindre. Därmed kan sadelns vidd ändras för att optimalt följa förändringar i hästens exteriör eller anpassas efter en ny häst. HILBAR ROYAL – bossorna Ytterligare en viktig del i utvecklingen av ROYAL-sadlarna är bossorna passform när de ligger an mot hästens rygg. Vi kräver att de ska lämna frihet för hästen att röra sig och samtidigt hjälpa hästen att bära upp ryttaren. Därför har de fått en extremt bred anläggningsyta som väl fördelar ryttarens vikt. Dessutom är tunneln bred och ger ryggraden maximal rörelsefrihet. Bossorna är mjukt stoppade och arbetar med i hästens rörelser. Fyllningen är en högvärdig syntetisk ull som är ytterst resistent mot svett vilket innebär att den inte kan tova eller knuta sig. Dessutom återfjädrar den snabbt vilket garanterar bossornas rörlighet. Mellan lädret som vilar mot hästens rygg och ullen finns ett tunt lager med foam som ytterligare förhindrar eventuella ojämnheter och mjukt följer hästens kontur. Bossorna i ROYAL-serien blir därför självreglerande och garanterar en optimal passform. HILBAR ROYAL – lädret Lädret som används i ROYAL- sadlarna är oxläder som är vegetabiliskt garvat av högsta kvalité. Denna typ av läder har bl a fördelen att det är resistent mot svett samt att det efter en tid formar sig efter ryttarens skänklar. Lädret i sitsen är av anilinskinn - ett mjukbehandlat skinn med extra följsamhet, hög komfort och god "andningsförmåga. Sadlarna har ett yttre i mjukt oxläder som återspeglar den komfort och höga standard som genomsyrar alla ROYAL-sadlar.

Logga in för att betygsätta och recensera denna produkt

Markera koden nedan, kopiera och klistra in på din blogg.

Relaterade produkter

Dessa produkter passar

Inga produkter hittades

Firma Karin Åberg

I Härnösand hittar du vår välsorterade ridsportsbutik på Sälstensgränd 28. Vi har utrustning till alla ridhästar och dess ryttare, ponny, hopp, dressyr och Island.

© 2014 Firma Karin Åberg

Kontakta oss / Information

Sälstensgränd 28   |  871 33 Härnösand

Kundtjänst: 070-665 73 88  |  Karin: 070-584 96 38

Öppettider i butiken
Onsdagar 12.00 - 17.00 Torsdagar 12.00 - 17.00

E-post: info@sadlar.se  |  Om cookies  |  Sitemap

Nyhetsbrev