LinuStar

Pris:

325

SEK

Du måste göra ett val

Artikelnummer: 101420

För en strålande päls och bra matsmältning
Böljande man, tjock och glansfull svans, silkesmjuk päls, skinande och strålande – det är sinnebilden av skönheten hos en häst som väcker beundran hos hästmänniskor. Pälsens glans och tillstånd är tecken på att hästens hälsa är på topp.

De gyllengula linfröna har fått en skonsam, patenterad krossning och ger hästen en silkesblank päls. LinuStar är mycket lämplig för att understödja tarmfunktionen hos avmagrade eller kolikbenägna hästar. LinuStar ger dessutom värdefullt skydd av tarmslemhinnan också hos hästar som har utvecklat magsår.

- Högt innehåll av skyddande slemämnen
- Högt innehåll av Ω-3-fettsyror
- Krossning eller kokning behövs ej
- Understödjer pälsbytet

NATURLIGT BLÅSYRAFATTIGA
De gyllene linfröna har endast ett lågt innehåll av blåsyra och behöver därför inte värmas upp. Tack vare detta bevaras alla de värdefulla näringsämnena som Ω-3-fettsyra, vitamin E och de viktiga slembildande ämnena.

PATENTERAD FÖRBEHANDLING
Den skonsamma förarbetningen vid krossning ger små sprickor i linfröskalet. Fröet har därmed fortfarande fullt skydd av sitt skal och har inte utsatts för oxidation och efterföljande destruktion. Men så snart det krossade fröet kommer i kontakt med vatten eller matsmältningsvätska, sväller skalet upp och slemämnena samt de andra näringsämnena kommer att vara tillgängliga för hästen.

Användning för magen
LinuStar blötläggs i kallt eller ljummet vatten i ca 25 minuter, slembildningen blir snart synlig. Blandas med fördel i fodret eller i Irish Mash. Slemämnena lägger sig som en skyddande film över slemhinnan i magsäcken.

Användning för tarmen
LinuStar utfodras torrt tillsammans med det vanliga fodret. Linfröerna sväller och frigör då slemämnena senare i matsmältningssystemet vilket ger en skyddande film på tarmslemhinnan.

Skriv en recension

Markera koden nedan, kopiera och klistra in på din blogg.

SAMMANSÄTTNING Lättkrossade gyllengula linfrön
UTFODRINGSREKOMMENDATION Ca 10-20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med det vanliga fodret eller Irish Mash. Vid behov kan det i perioder ges den dubbla mängden.
 
 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta gärna del av vårt nyhetsbrev. Det ger dig senaste nytt om produkter, erbjudanden och annat värt att veta.


Firma Karin Åberg

I Härnösand hittar du vår välsorterade ridsportsbutik på Sälstensgränd 28. Vi har utrustning till alla ridhästar och dess ryttare, ponny, hopp, dressyr och Island.

© 2023 Firma Karin Åberg  |  Om cookies  |  Sitemap

Kontakta oss

Sälstensgränd 28, 871 33 Härnösand
Kundtjänst: 073-694 31 04
Karin: 070-584 96 38
E-post: info@sadlar.se

Öppettider i butiken

Onsdagar 12.00 - 17.00
Torsdagar 12.00 - 17.00