0

Favorit-ikon

0

0 produkter / 0SEK

Till varukorgen-ikon

0

VITALITET OCKSÅ HOS DEN ÄLDRE HÄSTEN
Energibehovet faller generellt med åldern, då det krävs mindre av den äldre hästen. Nedsatt arbetsbelastning kan också relateras till sämre hälsa. Det reducerade energibehovet är inte samma sak som ett reducerat behov av näringsämnen. Den äldre hästens matsmältningssystem ställer stora krav på förbearbetningen av råvarorna, så att upptagligheten är så hög som möjligt.

MOTVERKAR FÖR TIDIGT ÅLDRANDE
Med NaturMüsli Senior är ägaren av den äldre hästen på den säkra sidan. Den höga andelen av lättsmälta fibrer och örter kan hjälpa till att jämna ut kvalitetsproblem i grovfodret. En hög andel kallpressade oljor i kombination med flera livsviktiga närings- och spårämnen säkerställer att hästens behov täcks.
När den äldre hästen fodras med skonsamt behandlade råvaror belastas inte hästens system så hårt, vilket bidrar till att ge hästen en god och lång ålderdom. En korrekt fodring är dessutom en förutsättning för att undvika åldersrelaterade sjukdomar såsom allergier, eksem, kronisk bronkit och matsmältningsproblem. NaturMüsli Senior är också lämpligt till andra känsliga och tunna hästar.

Logga in för att betygsätta och recensera denna produkt

Markera koden nedan, kopiera och klistra in på din blogg.

Kornflingor, snittat varmluftstorkat alphö, majsflingor, snittad lucern, betblast, äppelmäsk, majsgroddar, vetekli, äppelsirap, fullkornshavreflingor 3 %, blandning av kallpressade oljor (linfrö-/solroskärn-/majsgroddolja) 2,8 %, linfrön, havreskalskli, kryddörter (pepparmynta, koriander, rosmarin, fänkål) 2,0 %, betfibrer, blandning av oljefrön (lin-, solros- och nigellafrön) 1,7 %, vindruvkärnextrakt, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt), salt, vetegroddar, öljäst, vört, vetegroddar, havsalgmjöl, vitlök
Ca 150-200 g per 100 kg kroppsvikt dagligen tillsammans med ett näringsrikt grovfoder av god kvalitet. Vid lägre tilldelning eller vid näringsunderskott rekommenderas dessutom ett dagligt tillskott av Gemüse-Kräuter-Mineralien eller MicroVital. Speciellt hos äldre hästar är det behov av att säkra fibertilldelningen i den dagliga fodringen. Här kan Palatin Höcobs eller Glyx-Wiese Senior Fibre rekommenderas. Därutöver kan en daglig måltid med Irish Mash eller Glyx-Mash vara en värdefull hjälp till att upprätthålla en välfungerande tarmflora och ett bra foderupptag.

Relaterade produkter

Dessa produkter passar

Inga produkter hittades

Firma Karin Åberg

I Härnösand hittar du vår välsorterade ridsportsbutik på Sälstensgränd 28. Vi har utrustning till alla ridhästar och dess ryttare, ponny, hopp, dressyr och Island.

© 2014 Firma Karin Åberg

Kontakta oss / Information

Sälstensgränd 28   |  871 33 Härnösand

Kundtjänst: 070-665 73 88  |  Karin: 070-584 96 38

Öppettider i butiken
Onsdagar 12.00 - 17.00 Torsdagar 12.00 - 17.00

E-post: info@sadlar.se  |  Om cookies  |  Sitemap

Nyhetsbrev