0

Favorit-ikon

0

0 produkter / 0SEK

Till varukorgen-ikon

0

Baldursadel

"Alla islandshästar är olika, men många är korta med breda bogblad. BALDUR är en bred och kort islandssadel som ligger bra utan att hämma hästens rörelser. Den är dessutom skön att rida i man sitter rätt och kommer nära hästen. Hästarna tycker om den och blir lätta att påverka när man rider dem i Baldur.

 Baldursadeln är vår egen dressyrsadel för islandshästar och andra hästar . Baldur är en halvdjup sadel med flexibel fjäderbom. Anatomiska knävulster med utsida i snygg design ger optimalt stöd för knä och överskänkel. Sadeln är mjukt stoppad med riktig ull och tillverkad i vegetabiliskt garvad nöthud. Baldur är full av snygga detaljer och har 3 långa stroppar för bästa möjliga position. Den finns i färgerna brun eller svart. Sadeln är byggd som en dressyrsadel och du kan välja 16,5, 17 eller 17,5" sits. Den finns i olika bomvidder- välj vid eller extra vid.

Den finns med 2 olika bommar:
En halvdjup lätt svängd modell och en flatare, rak modell med smalare sits. Du får hjälp med att se vilken av modellerna som är bäst för din häst!   Sadeln är utormad för att ge bästa möjliga bogfrihet och ett fast sadelläge som ger god kontakt med hästen. Att känna närhet till hästen underlättar ridningen, då hästen lättare förstår ryttarens hjälper. Därför är Baldur mjukt stoppad med fårull och har en smal midja som gör att du kommer nära din häst.

Läs mer om Baldursadeln

Modeller

Baldur, brun

Baldur, svart

Baldur, Flat svart

Firma Karin Åberg

I Härnösand hittar du vår välsorterade ridsportsbutik på Sälstensgränd 28. Vi har utrustning till alla ridhästar och dess ryttare, ponny, hopp, dressyr och Island.

© 2014 Firma Karin Åberg

Kontakta oss / Information

Sälstensgränd 28   |  871 33 Härnösand

Kundtjänst: 073-694 31 04  |  Karin: 070-584 96 38

Öppettider i butiken
Onsdagar 12.00 - 17.00 Torsdagar 12.00 - 17.00

E-post: info@sadlar.se  |  Om cookies  |  Sitemap

Nyhetsbrev