Bomber 3-delat Lockup Isländskt stångbett korta skänklar

Pris:

1 388

SEK

Ordinarie pris:

2 775 SEK

|

Du sparar

1 388 SEK

Du måste göra ett val

Artikelnummer: 101410

Beskrivning

Bombers Icelandic Short Shank, Elliptical Lock Up   

Islandsbetten är unika i ridsportsvärlden. Mundelen är fäst i skänklarna på ett sådant sätt att rörelse är möjlig åt alla håll. Det speciella med Islandsbetten är även den lösa kedjan. Kedjan spänns inte hårdare än att skänklarna kan hamna i 90-100 graders vinkel och är ofta ännu lösare. Kedjan sitter så att den bara nuddar hästen, eller inte rör hästen alls, när hästen vinklar huvudet vertikalt från nacken. Om hästen rör huvudet uppåt och går emot tygeln sätter genast kedjans funktion in och hästen känner ett ökande tryck, vilket i sin tur guidar hästen till den position där trycket upphör och det blir bekvämt. En välriden och välutbildad häst blir ännu bättre med ett islandsbett, men en felriden häst kan istället bli mycket värre.   Ett bett med korta skänklar är bra att börja med när man börjar rida med islandsbett, eftersom de kortare skänklarna ger en mjukare effekt och är mer förlåtande än de långa.   

Elliptical Lock Up är en tredelad mundel med en låst, elliptiskt formad mittdel. Den är skarpare än Control plate eftersom kontaktytan mot tungan blir mindre. Det medför att en häst som använder tungan för att trycka mot bettet för att ta kontroll, kommer att komma tillbaka och dra in nosen, vilket gör den lättare att kontrollera. Genom att låsa mittdelen förhindrar man nötknäppar-effekten vilket gör att det blir mindre tryck på hästens laner. Det i sin tur gör att trycket på tungan ökar något, vilket gör det till ett skarpare bett än tex Ported kernel.   Bombers bett tillverkas i Sydafrika och är helt handgjorda, vilket ger en unik möjlighet att själv välja hur varje liten detalj på bettet ska utformas. Man kan välja vilken typ av mundel man vill ha, vilken typ av ringar/skänklar, hur tjockt bettet ska vara och tom om man vill ha olika längd på höger och vänster sida på mundelarna. Mundelarna är i sötjärn och mässing och formade för att fördela trycket över en större yta, ringar/skänklar är i rostfritt stål.

Skriv en recension

Markera koden nedan, kopiera och klistra in på din blogg.

 
 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta gärna del av vårt nyhetsbrev. Det ger dig senaste nytt om produkter, erbjudanden och annat värt att veta.


Firma Karin Åberg

I Härnösand hittar du vår välsorterade ridsportsbutik på Sälstensgränd 28. Vi har utrustning till alla ridhästar och dess ryttare, ponny, hopp, dressyr och Island.

© 2023 Firma Karin Åberg  |  Om cookies  |  Sitemap

Kontakta oss

Sälstensgränd 28, 871 33 Härnösand
Kundtjänst: 073-694 31 04
Karin: 070-584 96 38
E-post: info@sadlar.se

Öppettider i butiken

Onsdagar 12.00 - 17.00
Torsdagar 12.00 - 17.00